Ada Fotografie

Bijna in iedere huiskamer staat of hangt wel een foto van vader, moeder, opa, oma, kinderen en of kleinkinderen als dierbare herinnering. ADA-fotografie is het adres voor het maken van uw dierbare herinneringen.

Foto’s gemaakt door Ruurd brengen zelfs na jaren nog een glimlach op je gezicht. Zijn passie ligt bij het fotograferen van emotionele momenten. O.a. het fotograferen van ouderen is een specialiteit van Ruurd. Daarnaast het fotograferen van bruiloften, portret, familiefoto’s. En ook uitvaart behoort tot de mogelijkheden.

www.ada-fotografie.nl |  tel: 06 – 51 03 45 66 |  info@ada-fotografie.nl

 
Afscheidslicht

Afscheidslicht

Licht en warmte rondom afscheid & herdenken
Met onze windlichten maakt u een uitvaart nog persoonlijker. Een mooie foto, levensmotto, of het gedicht van de rouwkaart, u bepaalt het ontwerp. Ze staan prachtig bij het condoleanceboek, rondom de kist, overal in het uitvaartcentrum. Het is ook zeer geschikt als dankbetuiging; iedereen steekt op deze manier nogmaals een lichtje aan voor uw dierbare. Zo ontstaat een zee van lichtjes, tijdens en nog lang na het afscheid. Telefoonnummer: 06- 28 17 14 28

www.afscheidslicht.nl | Email: info@afscheidslicht.nl

 
Alsandair

Alsandair
Alsandair is een organisatie die zich heeft gespecialiseerd in de levering van gecertificeerde beveiligers. Alsandair heeft daarvoor van het Ministerie van Justitie een vergunning gekregen. De beveiligers van Alsandair worden ingezet bij objecten, evenementen en speciale gelegenheden. Gedurende een begrafenis of crematie zijn onze beveiligers inzetbaar voor toezicht op uw woning en/of buurt, geparkeerde auto’s nabij crematorium of begraafplaats, etc. De aanwezigheid van beveiligers van Alsandair verzekert u en uw genodigden van een veilig gevoel. Gaat u voor kwaliteit in beveiliging, kies dan voor Alsandair in Zevenaar.

www.alsandair.nl Telefoon:(026) 700 97 22

 
Aries Natuursteen

Ons familiebedrijf is een modern natuursteenbedrijf waar betrokkenheid en goede zorg voor een bijzonder gedenkteken voorop staan. Wij kunnen ons specialist noemen in de levering van unieke grafmonumenten en urn-monumenten, in natuursteen, glas, RVS en brons met bijpassende accessoires. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in renovatie en onderhoud van grafstenen.
Met onze jarenlang opgebouwde vakkennis in gedenktekens bieden wij een goede kwaliteit, concurrerende prijs en uitstekende service. In onze ruime toonzaal en modellentuin is veel keuze en kunnen nabestaanden zich vrijblijvend oriënteren.

Ariës Natuursteen | Handelsstraat 3 | 6905 DK  Zevenaar | 0316-523362 | info@ariesnatuursteen.nl | www.ariesnatuursteen.nl

 

Eerst Buurten dan Zorgen
Buurtzorg is een thuiszorgorganisatie die met kleine teams wijkverpleging levert. Het gaat hierbij om verpleging, persoonlijke verzorging en individuele begeleiding. De teams bestaan uit (wijk)verpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden.
Onze medewerkers kijken samen met u wat er aan zorg nodig is. Met elkaar zoeken we vervolgens naar oplossingen. Onze organisatie staat bekend om kleinschaligheid en korte lijntjes én natuurlijk om onze persoonlijke aandacht die wij heel belangrijk vinden. Ons credo is dan ook “eerst buurten en dan zorgen”.

Buurtzorg Zevenaar Team 2 | E:  zevenaar2@buurtzorgnederland.com | T:  06- 10 59 03 88 | I:  www.buurtzorgnederland.com

 

’t Centrum in Babberich
In het hart van de Liemers zijn wij te vinden: restaurant en zalencentrum  ’t Centrum. Door de combinatie van restaurant en zalencomplex zijn wij uitstekend in staat om aan uiteenlopende wensen van onze gasten tegemoet te komen. Dat geldt natuurlijk voor feesten en trouwerijen; ook voor een uitvaart-samenzijn bent u bij ons aan het goede adres. Is er een klein gezelschap, dan zorgen we voor een intieme sfeer. Maar ook als er veel gasten genodigd zijn aan de koffietafel, creëren we een aangename en warme plek waar het goed toeven is. Vanzelfsprekend doen we er alles aan om uw wensen zo goed mogelijk naar de praktijk te vertalen. Een gesprek vooraf stellen we dan ook erg op prijs.
Laurens en Marita Reijmer ’t Centrum Dorpstraat 78 6909 AN Babberich Tel: 0316-24 72 13
Website: www.centrumreijmer.nl                                        Email: info@centrumreijmer.nl

 
Fotokring de Liemers

Fotokring De Liemers
Fotokring De Liemers (opgericht op 8 februari 1962) is een ontmoetingsplaats voor mensen die belangstelling hebben voor fotografie en daarvan hun hobby maken.
Tijdens de clubavonden worden  fotoprints en/of digitaal fotowerk bekeken, besproken en bekritiseerd in een ontspannen sfeer. Juist de kritiek in opbouwende zin kan een stimulans zijn om de eigen fotografie naar een hoger niveau te tillen.
De fotokring heeft ongeveer 35 leden. De leden zijn vooral individualisten met een uitgesproken eigen werkwijze en een zelfstandige opvatting van het fotomoment.
Zowel de klassieke als de moderne fotografie komen aan bod op de clubavonden.
Er wordt nu alleen nog digitaal gefotografeerd en het experiment wordt beslist niet uit de weg gegaan.
www.fotokringdeliemers.nl

 
De Kleine Boom

De Keltische horoscoopbomen van Kwekerij De Kleine Boom uit Zevenaar zijn bij uitstek geschikt als symbool van liefde of nagedachtenis aan iemand die ons dierbaar was. De klein formaat boompjes zijn gekoppeld aan geboortedata. Zo hoort bijvoorbeeld de berk bij 24 juni en is de beuk verbonden aan 22 december. Hun compacte uiterlijk maakt hen tot een ideale potplant voor op het graf, een bijzonder plekje op het terras of een mooie locatie in de tuin.

www.dekleineboom.nl mobiel: 06-81 41 03 33  e-mail: info@dekleineboom.nl

 
Grenzenloos licht

Mirjam Verschure van Praktijk Grenzeloos Licht is ritueelbegeleider bij afscheid. Zij gaat voor in uitvaartplechtigheden voor mensen met een katholieke, protestantse of niet-religieuze achtergrond. 
Ze komt langs om te praten over de overledene en over hoe we het afscheid op respectvolle wijze vorm kunnen geven, op een manier die helemaal bij jullie past. 

Mirjam verloor al vroeg haar vader en weet dus hoe belangrijk een mooi en persoonlijk afscheid is. Daar zet ze zich met hart en ziel voor in.  Voor meer informatie www.grenzelooslicht.nl 

 
Hospice de Hazelaar

Elk mensenleven kent periodes van ziekte. Helaas is genezing niet altijd mogelijk en kan het levenseinde in zicht komen.  Sterven in de eigen huiselijke kring heeft meestal de voorkeur, maar is niet altijd te realiseren. In Hospice de Hazelaar wordt enerzijds de thuissituatie zoveel mogelijk benaderd door het creëren van een sfeer van gastvrijheid, rust en huiselijkheid. Anderzijds mag u zich er verzekerd van weten dat professionals en vrijwilligers 24 uur per dag bereikbaar zijn voor zorg en begeleiding. De wensen en behoeften van de cliënt staan voorop.

Vragen of behoefte aan meer informatie: www.liemerije.nl
Tel: 088-0441630

 
Int O Art

Int-O-Art | Uniek Einde
Ieder mens is uniek en verdient een uniek afscheid! Bij Int-O-Art kunt u terecht voor een unieke en persoonlijke schildering op uw grafkist. Daarnaast is er de mogelijkheid om voor een totaalconcept te kiezen. Dus een rouwkaart met hetzelfde thema en wanneer gewenst een schilderij voor de nabestaanden waarin as van die unieke dierbare verwerkt kan worden. Een schilderij geheel in stijl van het afscheid, geheel passend bij de rouwkaart en de kist, zoals een uniek mens koos voor een uniek einde… zoals hij of zij dat wilde…

Int-O-Art | Burg. van Rielstraat 42 | 6987 AZ Giesbeek | 0313 844 230 | 06 165 38 925 | mail@int-o-art.nl | www.int-o-art.nl

 
Jonkers & Broere

Jonkers en Broere
Koester je herinnering
J&B laat herinneringen aan vervlogen tijden herleven. Voor hun sieraden combineren zij brocante en rommelmarkt vondsten met nieuwe en eigen handgemaakte onderdelen. “Wij raken in vervoering als oude ‘juweeltjes’ door onze handen gaan en we deze oude uit de gratie geraakte objecten nieuw elan kunnen geven. Zo zal de herinnering blijven”, aldus J&B, die ook in opdracht werkt. Van uw oude foto’s en sieraden maken zij unieke en persoonlijke sieraden. Zo kunt u uw meest dierbare herinneringen, ook in tastbare zin, altijd bij u dragen

www.jonkersenbroere.nl  |  tel: (06) 43 43 11 61 |  info@jonkersenbroere.nl

 
Notariskantoor Didam

Niemand staat graag stil bij wat er na je overlijden gebeurt met je bezittingen of eventuele schulden. Maar je hebt er vast wel eens over nagedacht wat daarmee zou moeten gebeuren. Geen beslissingen die je nabestaanden laat nemen als je niet zeker weet of je wensen worden vervuld. Je kunt er zelf voor zorgen dat je wensen worden nagekomen na je overlijden middels een testament. Wij helpen je daar graag bij. Laarberg Notarissen in Didam (ook opvolger van notariaat Cobussen Zevenaar).

A.F. Laarberg-Trynes | Notaris te Didam, gemeente Montferland | (elke dinsdagmiddag afwezig) 

Laarberg Notarissen en Scheidingsbemiddelaars Marsweg 2, 6941 BJ Didam
Telefoonnummer: 0316- 22 12 43 | Faxnummer: 0316- 22 11 93 | www.notariskantoordidam.nl

 
Leliebel Beelden voor Nabestaanden
van (Spek-)steen, hout, mergel of brons.
Graag maak ik voor jou een persoonlijk beeld, dat helemaal afgestemd is op je overleden dierbare, jouw verhaal en jouw band met je dierbare. Een dergelijk persoonlijk beeld is een bron van troost en geeft je steun en kracht om verder te gaan. Wil je zelf graag een herinneringsbeeld maken, dan begeleid ik je met liefde daarbij. Ook beelden voor terminaal zieken en van opgeruimde grafstenen.

Pauline Becking | Schepersweg 18 | 7036AJ Loerbeek | 06-38651646 | www.leliebel.nl
 
NVVE

Denken, praten en beslissen over de laatste levensfase is niet eenvoudig. Het liefst schuiven we de dood ver voor ons uit. Aan de andere kant willen we graag de regie zo lang mogelijk in eigen hand houden. Maar dat kan alleen als we tijdig nadenken over wat we wel en niet willen en hierover praten met onze (huis)arts en naasten. Om keuzes te maken en beslissingen te nemen, moet u weten wat kan en wat niet en wat dokters en zorgverleners kunnen doen met uw wensen en welke wetten en regels belangrijk zijn. In de stand kunt u informatie krijgen over de (on)mogelijkheden van euthanasie en de rol van wilsverklaringen.

NVVE | Postbus 75331 | 1070 AH Amsterdam | Telefoon: 020-6200690 | www.nvve.nl | twitter.com/WaardigSterven | facebook.com/nvve | Linkedin.com/NVVE

 
Per saltoo

per Saltoo, Seniorenadvies in de liemers

Wij zijn een onafhankelijk en laagdrempelig advies- en aanspreekpunt over alle onderwerpen rondom wonen en zorg. Wij werken voor de senior in de regio De Liemers, die vanwege leeftijd, gezondheid, gebrek aan mantelzorg of andere omstandigheden ondersteuning nodig hebben.
Juist in deze tijd van een oerwoud aan veranderende wet- en regelgeving, de diverse loketten en websites is een onafhankelijk advies op maat noodzakelijk, om er voor te zorgen dat u krijgt, wat u nodig  heeft.

Voor meer informatie;Ans Gasseling, per Saltoo, Seniorenadvies in de Liemers, www.persaltoo.nl, telefoonnummer 06 426 59 550 

 
Lidy Aleven

Rouwbegeleiding Lidy Aleven

Kinderen en jongeren rouwen ook! Hierin verschillen ze niet van volwassenen, maar ze rouwen echter op een manier die bij de betreffende ontwikkelingsfase past. Dit vraagt om een aangepaste benadering. Lidy Aleven begeleidt volwassen én jongeren, individueel of in zogeheten steungroepen. Lotgenotencontact kan een belangrijke vorm van steun betekenen. Jeugdigen kunnen in een steungroep ervaringen, gedachten, gevoelens en tips met elkaar delen. De steungroepen worden begeleid door Lidy, in samenwerking met Paul Mulder.

www.lidyaleven.nl |  tel: 0316-52 56 97 |   info@lidyaleven.nl

 
Liemers Kiosk

Liemers Kiosk is de internetkrant van Humphrey Ottenhof en José Vleeming.

Met informatie over ontwikkelingen en nieuws in de Liemers, op maatschappelijk, cultureel, literair en ondernemend gebied. Liemers Kiosk verschijnt om de 14 dagen op vrijdagochtend om 09.00 uur.

www.liemerskiosk.nl | redactie@liemerskiosk.nl | T 06 83 240 665 (Humphrey) | T 06 33 778 790 (José)

 
De omarming

Crematorium de Omarming biedt “Zorg vanuit het hart
De tijd mogen nemen om waardig afscheid te nemen van een dierbare. Geen nummer zijn, maar voelen dat de dienstverlening persoonlijk is en oprecht. Bij Crematorium de Omarming in Zutphen voelt het huiselijk en sfeervol en de dienstverlening is volledig afgestemd op talloze wensen.
Een sfeervolle plek op een unieke locatie vlakbij de begraafplaats, met ruimte voor een persoonlijk laatste afscheid.
Crematorium de Omarming biedt alles onder één dak gedurende zeven dagen per
week. Het menselijke aspect vormt de drijfveer. Per dag vinden er maximaal vier uitvaarten plaats, waardoor er voor iedereen volop tijd is om in alle rust afscheid te nemen van zijn of haar dierbare.

Crematorium de Omarming | Gert Brinkhorst | Voorsterallee 95 | 7203 DN  Zutphen | 0575-516643 | 06-54357043

 
Memora Uitvaartverzorging

Memora Uitvaartverzorging is een kleine maar fijne uitvaartonderneming, die wordt geleid door Carin Schoenmakers. Ze kent de taal, de gebruiken en de sfeer van de streek de Liemers. Carin heeft twee kernwoorden als leidraad: persoonlijk en kwaliteit. Daarmee staat ze borg voor een passend afscheid dat volledig aansluit bij uw wensen.

www.memorauitvaartverzorging.nl | info@memorauitvaartverzorging.nl | T   06 51 827 545

 
Natuurbegraafplaats Slangenburg

Eeuwige rust in een stille, groene omgeving.

Natuurbegraafplaats Slangenburg grenst aan het bestaande landgoed Slangenburg, vlakbij de stad Doetinchem in de Achterhoek. Hier kunt u naar eigen voorkeur een plek reserveren in de natuur. Uw lichaam wordt teruggegeven aan de aarde.  U kiest voor een plek waar u zich prettig bij voelt. Een bijzondere plek voor nabestaanden om te gedenken. Een eeuwigdurend graf in een bloemenweide of tussen bomen en varens dat niet wordt geruimd.

gemeente Doetinchem | beheerder begraafplaatsen | (0314) 341 966 |
begraafplaatsen@doetinchem.nl | www.natuurbegraafplaatsslangenburg.nl

 
Pro Sylance

ProSylance biedt professionele en betrokken begeleiding aan nabestaanden van een zelfdoding, aan slachtoffers van een ernstig ongeval, maar ook aan partners die kampen met relatie- of scheidingsproblemen.

Ruime ervaring, een luisterend oor, oprecht en deskundig zijn de kernwoorden van ProSylance.

www.prosylance.nl      tel: 06- 51 12 14 31    info@prosylance.nl

 

Bloembinderij Remmelien

* Sterk in persoonlijk afscheidsbloemwerk.
* Alles naar wens van de nabestaande(n).
* Bloemwerk in allerlei variaties o.a. gebonden grafboeket,  biedermeier, gegroepeerd grafwerk, etc.  
* Ik kom bij u thuis om uw wensen te bespreken.

Bloembinderij Remmelien | bloembinderij-remmelien.nl | Tel: 0316-343369 | Mob: 06-51820439 |
Email: bloembinderij.remmelien@gmail.com

 
urnen gedenken

Een geliefde gedenken op een prachtige plek onder een boom naar eigen keuze. 
Troost voelen van de helende natuur. -- De urn “ eeuwigdurend  “ aan de aarde toevertrouwen  
Het gevreesde ruimen absoluut uitgesloten. -- Bij leven alles regelen om nabestaanden te ontzorgen.

In de bossen van de Sint Willibrordsabdij ten oosten van Doetinchem bieden de paters u sinds kort deze mogelijkheid.
Wij wandelen graag eens met u rond om u te informeren. Van harte welkom !

Urnengedenkparken Nederland B.V. | J. Beekhuis | Postbus 2 | 6800 AA Arnhem | 06-46014140
directie@urnengedenkparken.nl | www.urnengedenkparken.nl

 
Return website

Return is opgericht in 2008 door Lonneke te Kamp en produceert op maat gemaakte houten urnen uit het Afrikaanse land Gambia. Daardoor is iedere urn persoonlijk en uniek. De urn wordt geheel naar wens van de klant gemaakt. Wanneer men een houten urn aanraakt, zal het materiaal de lichaamswarmte aannemen; het is daardoor letterlijk een warm product. ''Een unieke urn voor een uniek persoon'' is een quote van Lonneke die op 29 december 2011 is overleden. Wij zetten het werk in haar geest voort.

Return | Postbus 48 | 7260 AA Ruurlo | Mia te Kamp-Scheers 06 10 69 70 84 | Marie-Jose Willems 06 29 24 06 94
www.return.nl | E-mail info@ret-urn.nl

 
Ro-Wi Ro-Wi printing & design is opgericht eind 2003 en is een full service printstudio gevestigd in Elst (Gld). Persoonlijk, snel en efficiënt werken wij met u samen aan uw grafisch product. Drukwerk en afwerking moeten de inhoud en vorm tot leven brengen op een manier die de klant vanaf het begin voor ogen staat. Wij zorgen ervoor dat we voor u het gewenste drukwerk leveren. Ons doel is om uw optimale, grafische partner te zijn.

Door ons geavanceerde machinepark kunnen wij u kwaliteit en snelheid garanderen. Krappe deadlines zijn voor ons dan ook geen probleem. Ook beschikt Ro-Wi over een eigen dtp- en ontwerpstudio.  Bij Ro-Wi bent u aan het juiste adres voor al uw reprografische werk
www.ro-wi.nl
 
Teakmonumenten

Teakmonumenten is een familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van gedenktekens van hout. De monumenten worden met de hand gemaakt. Degelijke kwaliteit met oog voor detail. Wij maken de monumenten van  massief teakhout. Deze houtsoort heeft een natuurlijk, warm karakter en is zeer duurzaam. De tekst wordt op een klassieke manier ambachtelijk uit het hout gesneden. Onze website teakmonumenten.nl geeft een goed beeld van de vele mogelijkheden. Ook bent u van harte uitgenodigd om onze werkplaats te bezoeken.

Postadres:  P.C. Hooftstraat 91 | Bezoekadres: Pannerdenseweg 3 | 6901 KM Zevenaar (alléén op afspraak)    
6905 SE Zevenaar | Telefoon: 0316-526515 / 06-51339941 | info@teakmonumenten.nlwww.teakmonumenten.nl

 
Triskelcoaching

Rouw is de achterkant van liefde. Rouwen doe je als iemand verliest van wie je houdt; maar ook als je merkt dat je idealen of toekomstverwachtingen verliest.
In het proces van ongeloof, woede, verdriet en angst kunt u terecht bij TRISKEL coaching.
Ik bied u begeleiding op een creatieve manier. Door middel van bijvoorbeeld krijt, kleurpotlood of verf uitdrukking geven aan uw rouwproces, dat is het doel. Voorbij de woorden.
We gaan samen op zoek naar wat u nodig heeft. Ook groepsbegeleiding is mogelijk.
Pieternel van der Zouwen
www.triskelcoaching.nl | pieternel@triskelcoaching.nl | tel.:0630539597

 
Stichting Eenzame Dood

Honderden mensen sterven eenzaam

Regelmatig verschijnen er berichten in de media over mensen die eenzaam gestorven zijn en soms al geruime tijd dood in huis lagen voordat ze gevonden werden. Honderden mensen per jaar overkomt dit, tientallen hiervan worden pas twee maanden na hun overlijden of veel later gevonden.Het lijkt erop dat zulke berichten steeds vaker de media halen.

Iedereen heeft recht op goede palliatieve zorg.Juist geïsoleerd levende mensen moeten kunnen kiezen voor laagdrempelige hulp die rekening houdt met individuele wensen en respect heeft voor iemands
leefomstandigheden, zonder oordeel. Stichting Eenzame Dood wil en kan invulling geven aan deze keuze.

 
Waterurn

De Waterurn is een bronzen tuinornament waarin de as van de overledene
via het hemelwater in circa 10 jaar wordt teruggegeven aan de aarde. De as wordt met het grondwater meegenomen op een eeuwigdurende reis.
Uitermate geschikt voor plaatsing in uw eigen tuin.

www.Waterurn B.V. | Rijksweg Noord 83 | 6661 KC Elst (Gld) | Nederland | Tel: 06 15 909 942 | info@waterurn.nl

 
©2014 | Doodgewoon Afscheid