NIEUWS

 

 
OVK webdesign

Website DoodGewoonAfscheid

Wij, Liemers Kiosk en Memora Uitvaartverzorging, zijn blij met de mooie en functionele website die OVK Webdesign speciaal  voor onze uitvaartmanifestatie DoodGewoonAfscheid voor ons heeft ontworpen en gebouwd. Websitebouwer Berry Asselman dacht mee, adviseerde ons waar nodig en zorgde er uiteindelijk voor dat www.doodgewoonafscheid.nl staat! Benieuwd wat Berry allemaal te bieden heeft? Kijk op www.ovkwebdesign.nl.

Berry heeft ook de poster gemaakt voor Doodgewoon Afscheid. De poster is vormgegeven door Buro Arnhem Zuid waar Berry medeeigenaar is.www.buroarnhemzuid.nl

 

Ons Huis / De Ontmoetingskerk

We hebben gezocht naar een locatie die goed zou passen bij de uitvaartmanifestatie zoals ons voor ogen stond. Het mocht niet te zakelijk of te trendy en het moest ook nog eens betaalbaar zijn. We vonden de juiste plek in Ons Huis in Zevenaar. Behalve een uiterst geschikte locatie, in hartje Zevenaar en geschikt om grotere groepen mensen te ontvangen, is Ons Huis direct gekoppeld aan De Ontmoetingskerk. Deze in 1658 gebouwde monumentale kerk ziet er prachtig uit en heeft een geweldige akoestiek. De sfeer en het geluid van deze kerk zullen volop recht doen aan de musici die hier op 1 november zullen optreden.
http://pkn.kerkenzevenaar.nl

 

Juryvoorzitter Louk Heimans

Maar liefst 34 foto’s zijn ingezonden voor de wedstrijd “maak je mooiste afscheidsfoto”. De jury bestaande uit Carin Schoenmakers, José Vleeming en juryvoorzitter Louk Heimans had het er maar moeilijk mee. “Uiteenlopend werk met een heel verschillende invalshoek. Er is echt nog wel even wat discussie nodig voor we de mooiste afscheidsfoto hebben gekozen” aldus Heimans. Louk Heimans is geen onbekende in de fotowereld. Jarenlang was hij als toonaangevend fotograaf actief in zijn eigen Louk Heimans fotostudio in Arnhem. Nu houdt hij zich vooral bezig met onroerend goed en is hij eigenaar van Ondernemerscentrum De Pelikaan in Zevenaar.
http://www.ocdepelikaan.nl

 

Gratis naar de Film in Filmhuis Zevenaar

DoodGewoonAfscheid heeft het mogelijk gemaakt dat bezoekers op zaterdag 1 november gratis naar Mar Adentro in het Filmhuis Zevenaar kunnen. De film begint om 15.30 uur. Reserveren is noodzakelijk, want vol is vol. Reserveren kan op www.filmhuiszevenaar.nl.

Mar Adentro is een waar gebeurd drama over een verlamde man die euthanasie wil plegen. Een wens die in het conservatief-katholieke Spanje ondenkbaar is. Samen met twee vrouwen, Gené van de organisatie Waardig Sterven en Julia, een advocate, strijdt hij voor het recht op zelfdoding. Een film uit 2005 van Alejandro Amenábar. De film wordt gedragen door de sterk spelende cast. Het meest opvallende is het acteren van Javier Bardem, die Ramón speelt. Dat personage staat zo ver van Bardem af dat het ongelofelijk is dat het zo natuurlijk overkomt. Hij kreeg een totale metamorfose, leerde een nieuw accent aan, kon alleen zijn hoofd bewegen en speelt iemand die twintig jaar ouder is. Geen moment komt het ongeloofwaardig over en dat hij hiermee een Golden Globe-nominatie binnenhaalde, is dan ook terecht.

Ook regisseur Amenábar laat met de prachtige mise-en-scène en zijn stijlvolle, fantasierijke cameravoering zien dat hij in topvorm is. De boodschap van de film is overduidelijk. Een onwaardig leven is het niet waard geleefd te worden, de mens staat boven instituten als staat en kerk. Mar Adentro was genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse Film.

 

Kwalitatief goede inzending

Maar liefst 34 foto’s zijn ingezonden voor de foto-uitdaging aan Fotokring De Liemers, @fkliemers, “stuur je mooiste afscheidsfoto’s in”. De ingestuurde foto’s zijn afkomstig van 12 fotografen. Onder leiding van voorzitter en gelouterd fotograaf Louk Heimans van Ondernemerscentrum De Pelikaan, @ocdePelikaan, kiest de jury de 10 beste foto’s. Deze foto’s worden tijdens DoodGewoonAfscheid geëxposeerd. De foto die het mooist afscheid verbeeldt, wordt opgenomen in de rouwkaartencollectie van Memora Uitvaartverzorging

 

Aardigheidje

Op 1 november krijgen bezoekers van DoodGewoonAfscheid bij hun vertrek een kleinigheidje aangeboden, passend bij de sfeer van de manifestatie. Natuurlijk zolang de voorraad strekt. De presentjes zijn gemaakt door cliënten van De Wieken, de atelierwinkel van Zozijn die is gevestigd aan de voet van molen De Hoop, Babberichseweg 33b in Zevenaar. In het weef-, textiel- en kunstatelier boven de winkel worden leuke, nuttige en kleurige producten gemaakt. Praktische dingetjes voor in huis, leuke hebbedingetjes om weg te geven. http://www.zozijn.nl/locaties/de-wieken | Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 16.00 uur.

 

©2014 | Doodgewoon Afscheid