WORKSHOPS

PROGRAMMA

 
 
Workshops en lezing ruimte 1 (boven):  
11.15 – 12.00:   Lezing rituele begeleiding door Mirjam Verschure
(ritueel begeleider)
12.15 – 13.00: Workshop uitvaartwensenspel door Cathelijne de Vries                                       (uitvaartbegeleiding)
13.15 – 14.00:   Lezing rituele begeleiding door Mirjam Verschure
(ritueel begeleider)
14.15 – 16.00: Praatgroep rouwbegeleiding Paul Mulder & Lidy Aleven                                      (rouwbegeleiding jongeren)
   

Workshops ruimte 2 (boven):

 
11.00 - 16.00 uur doorlopend 2 workshops tegelijk
  Workshop Levensspiraal: Vorm geven van je eigen levens-                                spiraal door Pieternel van der Zouwen (creatief therapeut)
  Workshop kist beschilderen: Geef kleur aan je eigen kist door                            Johan Kock (kunstenaar)
 

Uitvaartwensenspel
Cathelijne de Vries

In Memoriam

Cathelijne de Vries

20 juni 1971 - 27 november 2014

Geraakt door haar enthousiasme voor het vak, haar positiviteit en gulle glimlach, is
Cathelijne na een periode van hoop en vrees toch nog onverwacht overleden.

Memora Uitvaartverzorging
Carin Schoenmakers

 

Triskel Coaching Pieternel van der Zouwen

Tijdens DoodGewoonAfscheid zal ik u uitnodigen om samen met mij uw Levensspiraal vorm te geven. Ieder mens maakt gebeurtenissen mee in het leven die soms heftig, (on)verwacht, verrassend of juist positief zijn. Een ieder geeft daar haar/zijn eigen invulling aan hoe hiermee om te gaan. Door je eigen levensspiraal vorm te geven met kleur, beweging, kreten, tekst of afbeeldingen wordt uw eigen levenspad zichtbaar in de vorm van een spiraal. Deze dag wil ik u graag uitnodigen om met mij mee te gaan in het creatieve proces van tekenen en schilderen op uw eigen wijze. En misschien kunnen we ook stilstaan bij het einde van het levenspad en hoe dat er dan voor u zou kunnen uitzien……

Ook voor informatie, het bekijken van wat voorbeelden, of een kort gesprek bent u van harte welkom!
 

Johan Kock

Tijdens de uitvaartmanifestatie exposeer ik met een beschilderde grafkist en kunt u de rouwkaarten bekijken, zelf ontworpen en geheel in stijl, passend bij de beschilderde kist. Tevens beschilder ik deze dag een deksel om te laten zien wat mogelijk is qua schildering.

Tijdens het schilderen gaat het mij niet alleen om het schilderen op zich; het is het gevoel dat ik wil uitdragen. De wijze waarop iemand in het leven staat kan bijvoorbeeld vertaald worden in een afbeelding, een kleur of een gepaste tekst op het deksel. Dat kan zorgen voor een goed en tevreden gevoel bij nabestaanden en op die manier een bijdrage leveren aan het rouwproces.

Een schilderij geheel in de stijl van het afscheid, passend bij de rouwkaart en de kist, behoort ook tot de mogelijkheden. Op deze manier kan ieder uniek mens kiezen voor zijn eigen, unieke einde...

 

Mirjam Verschure

“Dag lieve jij, dag.” Een uitvaart met liefde gedaan
“Ik houd van uitvaarten.” Dat kun je natuurlijk niet zeggen, maar wat als het waar is? Laten we duidelijk zijn: ik, Mirjam Verschure, vind het net zo verschrikkelijk als iedereen om lieve mensen om me heen te verliezen. Ook ik heb daarbij al heel wat tranen vergoten. Juist door die persoonlijke ervaringen, verdriet dat zo dichtbij komt, weet ik hoe belangrijk de uitvaart is voor de rouwperiode erna.
Als ritueelbegeleider ga ik voor in plechtigheden met of zonder religieus karakter. Samen met de nabestaanden zoek ik naar woorden en rituelen die passen bij de overledene, maar die zeker ook moeten aansluiten bij de wensen van de nabestaanden.

In deze workshop vertel ik graag over de mogelijkheden om een uitvaartplechtigheid vorm te geven met teksten, symbolen, rituelen en muziek. Kom erbij, luister, stel vragen en bedenk eens wat bij u/jou ooit zou kunnen passen.

 

   

 

©2014 | Doodgewoon Afscheid